Joi, 18 Aprilie 2024
Bucuresti
Doi poliţişti şi un tehnician silvic din Dolj, în arest pentru şpagă PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Miercuri, 01 Martie 2017 19:48
Ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat, luni, 27 februarie a.c., prinderea a doi poliţişti doljeni, Viorel Minuţă, agent de poliţie în cadrul Secţiei 12 de Poliţie Rurală Daneţi şi Aris Constantin Dincă, şeful Postului de Poliţie Daneţi, dar şi a unui tehnician silvic, Cîrjaliu Iulian, care ceruseră 10.000 lei de la un denunţător, pentru a nu lua măsurile legale faţă de acesta, în urma instrumentării unui dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic.
Citeşte mai mult...
 
Bogdan Micu: Adevărul despre hoții de lemn. PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Duminică, 26 Februarie 2017 10:46
Un tânăr antreprenor român genial, Bogdan Micu – cel care a proiectat mesajele cu lasere în timpul mitingurilor din ultimele săptămâni -, a creat pentru Ministerul Mediului un sistem Big Brother pentru pădurile României. Sistemul a-nceput de la inițiativa fostului ministru al Mediului, Doina Pană, și s-a perfecționat anul trecut, cu o aplicație la care poate avea acces oricine, implementată începând din iunie 2016. Ca programator IT, Bogdan Micu s-a oferit ca voluntar pentru Ministerul Mediului, încă din timpul guvernului Ponta, continuându-și proiectul în timpul guvernului Cioloș.
Citeşte mai mult...
 
ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DELICTELOR SILVICE PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Marţi, 07 Februarie 2017 09:37

In urma unei acțiuni desfășurate în județele Bacău, Neamț și Bistriţa – Năsăud, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, polițiștii au constatat 11 infracțiuni, au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 84.000 de lei, și au confiscat 380 mc. de material lemnos, un autocamion și o remorcă.

Citeşte mai mult...
 
COMBATEREA JAFULUI DIN PADURI, PRIORITATE PENTRU PICCJ SI ACADEMIA ROMANA – Procurorul General Augustin Lazar PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Marţi, 15 Noiembrie 2016 23:47
La sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc, marti 15 noiembrie 2016, Conferinta Nationala „Apararea mediului si a fondului forestier prin drept penal”, eveniment organizat de Ministerul Public (PICCJ) si Institutul de Cercetari Juridice „Academician Andrei Radulescu” al Academiei Romane.
Citeşte mai mult...
 
Erika Stanciu (MMAP): Ordonanța 51 aduce măsuri de prevenție și stabilește sancțiuni pentru descurajarea faptelor ilegale PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Luni, 07 Noiembrie 2016 19:46

Ordonanța 51 privind infracțiunile silvice aduce măsuri de prevenție și stabilește sancțiuni pentru descurajarea faptelor ilegale, a declarat, luni, în cadrul unei dezbateri de specialitate organizată în Comisia de Mediu din Camera Deputaților, Erika Stanciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citeşte mai mult...
 
Garda Forestieră Națională PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Luni, 31 Octombrie 2016 20:37
Legea Gărzilor Forestiere a fost, în sfârșit, aprobată de Camera Deputaților, iar noua structură - Garda Forestieră Națională - va coordona activitatea celor 9 gărzi forestiere teritoriale, a anunțat propria pagină de Facebook, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.
Citeşte mai mult...
 
Inspectorul Padurii pentru iOS PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Marţi, 20 Septembrie 2016 17:21

Această aplicaţie reprezintă componenta pentru populație a Sistemului Informaţional Integrat de Urmărire în Timp Real a masei lemnoase din Romania (Radarul Pădurii).

Citeşte mai mult...
 
SCANDAL uriaș între miniștri PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Marţi, 13 Septembrie 2016 10:29
Jurnalistul a abordat un subiect important pentru toți românii: mafia lemnului și defrișările ilegale din țara noastră. Pe marginea acestei probleme, Lucia Varga (PNL), ministrul Apelor şi Pădurilor și Doina Pană (PSD), ministru delegat al Apelor și Pădurilor au avut o dispută la "Jocuri de putere".
Citeşte mai mult...
 
Pădurile private mici, păzite gratuit de stat PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Marţi, 13 Septembrie 2016 08:16

Până la data de 1 octombrie 2016, cei care dețin în proprietate păduri de până la 30 de ha pot încheia cu ocoalele silvice contracte pentru paza gratuită a acestor suprafețe împădurite. Fondurile necesare au fost alocate deaja de la bgetul de stat.

Citeşte mai mult...
 
Deveniți INSPECTOR AL PĂDURII și veniți alături de noi pentru a lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri din România! PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Miercuri, 20 Iulie 2016 16:16
Facem încă un pas concret pentru a stăvili fenomenul tăierilor ilegale, un adevărat cancer care afectează pădurile României de mult prea mulți ani! Așa cum am promis încă de la preluarea mandatului de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - România, am făcut din păduri unul din domeniile prioritare în acest an.
Citeşte mai mult...
 
Hans Klemm - putem căuta modalităţi de colaborare pentru protejarea pădurilor PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Luni, 04 Iulie 2016 07:42

Anul acesta America celebrează şi 100 de ani de la înfiinţarea Serviciului Naţional al Parcurilor. Asemenea multor idei extraordinare, sistemul naţional de parcuri din Statele Unite s-a dezvoltat de-a lungul timpului, cu multe contribuţii, iar evoluţia sa continuă.

Citeşte mai mult...
 
Defrișările necontrolate duc la revărsările catastrofale ale apelor PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Luni, 27 Iunie 2016 08:10

Pădurile se taie fără milă și, uneori, fără discernământ și, chiar dacă sunt obligați de lege, cei care exploatează lemnul nu mai și curăță parchetele forestiere în urma lor. Situația este tot mai gravă pe zi ce trece.

Citeşte mai mult...
 
Ministrul Mediului, interviu despre taierea padurilor din Romania PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Miercuri, 15 Iunie 2016 17:50
Citeşte mai mult...
 
Starea actuala si viitorul padurilor Romaniei in viziunea Academiei Romane PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Marţi, 10 Mai 2016 08:40

Starea actuală a pădurilor României îngrijorează, în mod justificat, cele mai importante segmente ale societăţii româneşti. Constatarea, făcută acum mai bine de două decenii, potrivit căreia pădurile României sunt în declin, iar silviultura în regres, este astăzi mai actuală ca oricând. Preşedintele României a luat iniţiativa, sustinuta de Academia Romana, de a introduce în legislaţia aferentă siguranţei naţionale prevederi prin care este considerată ameninţare la adresa siguranţei naţionale „orice acţiuni sau inacţiuni care lezează interesele economice strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondului forestier, cinegetic , cu consecinţe la nivel naţional sau regional".

Citeşte mai mult...
 
Uniunea Europeană monitorizează defrișarea pădurilor din România PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Bucuresti
Joi, 10 Martie 2016 20:06

Comisia Europeană a declanșat actiunea de infringement împotriva României, din cauza neîndeplinirii obligațiilor ce privesc protejarea pădurilor — acesta este esența răspunsului pe care l-a dat în numele Comisiei comisarul pentru mediu si politici energetice, Miguel Arias Canete la întrebarea formulată în scris de către europarlamentarul transilvănean Laszlo Tokes. Acesta din urmă si-a ridicat glasul, îngrijorat de exploatarea accelerată a mesei lemnoase din România, mult peste măsură si de foarte multe ori ilegală. În consens cu Conferinta de mediu de la Paris, desfășurată sub egida ONU, europarlamentarul a cerut în decembrie 2015 lămuririle de rigoare din partea Comisiei Europene cu privire la intervențiile preconizate de aceasta pentru combaterea fenomenului. Defrișările masive sunt asociate cu flagelul corupției, mai cu seamă în cazul pădurilor ce se află în curs de retrocedare.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 6
SEO Romania